Müzik Eğitimi
Okulumuzda okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul evrelerindeki müzik eğitiminde öncelikli hedefimiz, akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini geliştirme, yeteneklerini sergileyebilecekleri sosyal ortamlar yaratmak, geleneksel ve evrensel müzik kültürünü kazandırarak, müziği günlük yaşamlarına sosyal bir araç olarak kullanmalarını sağlamaktır. Müzik dersleri Anasınıfı ve İlkokul kademelerinde Temel Müzik Eğitimi, Orff Tekniği ve Çoklu Zeka Kuramı doğrultusunda işlenmekte 3., 4. sınıf ve ortaokul kademelerinde Çalgı Eğitimi başlamaktadır.
Tüm bu çalışmalar, özel ders dışı çalışma grupları, yıl boyunca gerçekleştirilen etkinlikler ve geleneksel büyük yılsonu konserleri ile desteklenmektedir.
Hedeflerimiz;
Sanata ve sanatçıya değer veren çağdaş bir toplumun alt yapısını oluşturmak.
Öğrencilerimizi müzik alanındaki ilgi ve becerilerine göre geliştirip yönlendirmek,
Nitelikli müzik dinleme alışkanlığını kazandırmak.
Bir müzik çalgısı çalma becerisi ve alışkanlığı sağlamak.
Müzik eğitiminin Çocuğa Kazandırdığı Yetenekler ve Gelişimine Olan Faydaları;
Müzik kendini ifade edebilme becerisinin ve yaratıcılık zevkini geliştirir.
Müzik estetik duygusunu geliştirir.
Küçük yaşlardan itibaren alınan Orff eğitimi motor gelişimi ile ritmik gelişimini sağlar.
Müzik dinleyen ve şarkı söyleyen çocuklarda ritim duygusu gelişir, ses ve dil gelişimini sağlar.
Müzik bilişsel gelişim ve soyut düşünmeye katkıda bulunur.
Müzik sosyal ve grup becerileri kazandırır.
Müzik dikkat, konsantrasyon, matematik becerileri gibi alanlarda olumlu etkiler sağlar.
Koro Eğitimi
Sesler eğitilir, bireyin işitme yeteneği gelişir, müziksel anlatım ve beğeni düzeyi gelişir, müziksel estetik ve bütünlük duygusu gelişir, dil gelişimi sağlanır, sosyalleşir. Sosyalleşirken bireyin psikolojik, sosyolojik, kültürel ve eğitimsel gelişimlerine de katkıda bulunulur. Bu gelişimlerin, bireylerin sağlıklı müziksel ve düşünsel dünyalarının oluşmasına yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Orff Eğitimi
“Orff Schulwerk” insanın içinde zaten var olan yaratıcı güçleri açığa çıkarmasına ortam hazırlayan, temelinde ritim, hareket ve konuşma olan, insanların içlerinden geldiği gibi müzik yapıp, dans etmesine, doğaçlama yapmasına olanak tanıyan, insana bütün sanatsal alanları kombine ederek öğrenme, keşfetme, deneme ve yaratma ortamı sunan bir eğitim anlayışıdır.
Bu eğitim anlayışında geleneksel çalgı veya dans öğretiminden farklı olarak her seviyede ve yetenekteki kişiler, bir grup içerisinde etkileşimli bir yaratıcılık ve kendini ifade etme süreci yaşarlar. Temelde sosyal bir varlık olan insan için grup çalışması yoluyla öğrenme çok daha kolaydır.
Orff çalışmalarının içeriğinde, bedenin hareketlerle hazırlanmasından konuşmaların kullanılmasına, konuşmaların ritimlendirilmesinden bu ritimlerin müzik haline gelmesine ve bütün bu araçların bir dizi yaratıcı sürecin sonucunda oluşan sunumuna kadar gelişen her aşamasında vazgeçilmez olan en önemli şey “oyun”dur. Çalışmalarda kullanılabilecek sayısız müzik ve hareket oyunları bulunmakta olup bu oyunların ders sürecinde ne zaman ve nasıl kullanılacağı dersin o günkü hedeflerine göre Orff Eğitimcisi tarafından belirlenir.Bütün bu ders süreçlerinde beynin duygusal olan sağ bölümü ile bilişsel olan sol tarafı birlikte kullanıldığı için öğrenme süreci de daha hızlı olur.
Enstrüman Eğitimi
Enstrüman eğitimimizin amacı; sağ ve sol ellerin koordineli çalışması, teknik çalışmalar, nota eğitimi, ünlü klasik bestecilerin popüler eserlerinin çalınabilmesidir.
Öğrencilerimiz, eser çalışmaları ve teknik çalışmalarının yanında, gelişimlerine göre, orkestra çalışmalarına da teşvik edilir. Bu eğitim, öğrencinin kişisel gelişimine de, duygusal ve sosyal bileşenlerinin derinleştirilmesi ve terbiye edilmesi, sanatsal yönlerinin gelişmesi, becerilerinin artması gibi çok yönlü ve olumlu etkiler yaratmaktadır. Okulumuzda eğitimi verilmekte olan enstrümanlar ;
* Ukulele Eğitimi
* Gitar Eğitimi
* Piyano Eğitimi
* Vurmalı çalgılar
* Keman Eğitimi